Pasta z grochu

Pasta z grochu
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dla tych co lubią groch pod każdą postacią ;)

Składniki

  • szkalnka grochu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • szczyta kurkumy
  • sól, pieprz
  • łyżeczka pasty z chilly

Przygotowanie

  1. Groch namoczyć aż napęcznieje. Przełożyć go do garnka i gotować razem z zielem angielskim i liściem laurowym aż groch będzie się rozpadał. Odlać nadmiar wody i zmiksować ugotowany groch.
    Cebulkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, pod koniec smażenia dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Do zmiksowanego grochu dodać podsmażoną cebulkę, czosnek, pastę chilli, sól, pieprz i kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 13 lutego 2015
ciekawy przepis :)
Składniki
  • szkalnka grochu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • szczyta kurkumy
  • sól, pieprz
  • łyżeczka pasty z chilly
Składniki