Pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty – najlepsza!

Pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty – najlepsza!
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wkawiarence
Z bobem jest tak, że albo się go uwielbia, albo omija szerokim łukiem. Wszystkim niedowiarkom polecam pastę na grzankę. Pyszna pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty jest naprawdę pyszna!

Składniki

Przygotowanie

  1. Bób płuczemy na sitku i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki soli, przez około 15 minut. Ma być półmiękki, z zielonym ładnym miąższem. Przerzucamy na sitko i odczekujemy kilka minut, aż lekko przestygnie. Obieramy. Miąższ blendujemy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, listkami mięty i masłem, do uzyskania gęstej masy. Pastę z bobu z czosnkiem i listkami mięty doprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania. Smacznego !

Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 24 lipca 2018
Prosta i smaczna. Zrobię, bo bób właśnie leży w lodówce :)
BEATA1978 01 sierpnia 2018
Wyszło smacznie. Dziękuję za przepis :)
Składniki
Składniki