Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia-p
Pasta doskonale smakuje z krakersami, a także z pieczywem.

Składniki

  • bakłażany 2 sztuki
  • sok z cytryny 1 mała łyżeczka
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • zielona pietruszka
  • margaryna do wysmarowania naczynia

Przygotowanie

  1. Bakłażany nakłuć widelcem. Włożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Piec około 1 godziny 220 stopni.

  2. Pop upieczeniu bakłażanów jeszcze ciepłe obrać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Zmiksować. Przyprawić solą. Posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Składniki
  • bakłażany 2 sztuki
  • sok z cytryny 1 mała łyżeczka
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • zielona pietruszka
  • margaryna do wysmarowania naczynia
Składniki