Pasta z awokado

Pasta z awokado
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
Pasta z awokado z powodzeniem może zastąpic masło

Składniki

  • 1 awokado,3 ząbki czosnku,3 łyżki śmietany,3 łyżki majonezu,pół cytryny,sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Awokado obrac ze skórki,oddzielic od pestki,pokroic w kostkę i zgniesc widelcem tak aby powstała gęsta masa,calosc polac sokiem z wycisnietej cytryny,dodac rozgnieciony czosnek, majonez,śmietanę oraz przyprawy.Ponownie wszystko razem wymieszac.Najlepiej smakuje schlodzone

Komentarze do przepisu (1)

madziak 29 czerwca 2009
A ja ostatnio kupilam anokado ... i wyrzuciłam. Spróbowałam samego ale miało dosyc dziwny smak, i kompletnie nie... Czytaj całość »
A ja ostatnio kupilam anokado ... i wyrzuciłam. Spróbowałam samego ale miało dosyc dziwny smak, i kompletnie nie wiedziłam do czego uzyc. Pozatym chyba nie było zbyt dojrzałe, bo ciezko bylo wykroic lyzką. Nastepnym razem wyprobuje Pani przepis ;) Zawsze to jakaś odmiana.
Składniki
  • 1 awokado,3 ząbki czosnku,3 łyżki śmietany,3 łyżki majonezu,pół cytryny,sól,pieprz
Składniki