Pasta z awokado

Pasta z awokado
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: luw78
Lekka pasta do pieczywa

Składniki

  • Dojrzałe awokado, 1 szt.
  • Ser feta, 50 g
  • Papryka czerwona, 1/4 szt.
  • Oliwki zielone, 3 szt.
  • Pomidory suszone, 2 szt.
  • Pieprz kolorowy świeżo mielony, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokruszony i rozgnieciony widelcem ser feta. Oliwki, paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy. Całość przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą.
    Pasta jest lekka, ma orzeźwiający smak.

Składniki
  • Dojrzałe awokado, 1 szt.
  • Ser feta, 50 g
  • Papryka czerwona, 1/4 szt.
  • Oliwki zielone, 3 szt.
  • Pomidory suszone, 2 szt.
  • Pieprz kolorowy świeżo mielony, zioła prowansalskie
Składniki