Pasta twarogowo-jajeczna

Pasta twarogowo-jajeczna
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Netka34
To przepis, ktory powstal, gdy nie bylo zbyt wiele do jedzenia, za czasow mojej Babci. Wiec to pasta ''''sentymentalna'''', ktora bardzo mi smakuje, dlatego dziele sie przepisem. Mozna ja uzyc do faszerowania jaj, wedlin, ogorka zielonego.

Składniki

  • twaróg półtłusty, 150 g
  • jajka, 3
  • szczypior
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • masło

Przygotowanie

  1. Do twarogu dodajemy 1 lyżke masla, 1,5 lyzeczki koncentratu pomidorowego, sol, pieprz i szczypiorek, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka pokrojone w kosteczke, ostudzone, znow mieszamy.

  2. Wazne jest, by byla w konsystencji kremowa, wiec twarog odgyrwa istotna role, my uzywamy Piatnicy. Maslo dodaje aksamitnosci. Ja jadam paste z bulka/ chlebem/ bagietka. Mozna jednak faszerowac nia jajka, szynke, ogorek zielony. Zycze smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 18 kwietnia 2011
bardzo fajny przepis ,naperwo zrobie dzięki
Netka34 18 kwietnia 2011
ciesze sie:)
kobra222 20 lutego 2013
Przepis wyjątkowo ambitny,że o wyglądzie nie wspomnę...:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • twaróg półtłusty, 150 g
  • jajka, 3
  • szczypior
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • masło
Składniki