Pasta twarogowa

Przepis dnia 2010-07-01
Pasta twarogowa
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
mocno kwaskowa, super odświeżająca

Składniki

  • 25 dag sera bialego
  • 1/2 szkl. wody z ogórków kiszonych
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • koper - nać
  • 5 rzodkiewiek
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 2 jaja na twardo

Przygotowanie

  1. Ser oraz wodę ogórkową zmiksować na gładko, doprawić.

  2. Koperek posiekać, jaja zetrzeć na grubej tarce,rzodkiewki i cebulę drobniutko pokroić.

  3. Wszystko zmieszać ze sobą dokładnie i schłodzić.

  4. W sam raz na śniadanie w gorący poranek - bo właśnie takie nadchodzą ....wreszcie.

Komentarze do przepisu (7)

irma 29 czerwca 2010
Takie śniadanka to można jeść.Z wodą z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłam pasty twarogowej - koniecznie... Czytaj całość »
Takie śniadanka to można jeść.Z wodą z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłam pasty twarogowej - koniecznie muszę spróować , ale dodam ząbek czosnku, bo lubię dania z czosnkiem.. Pozdrawiam.
Mateusz15 01 lipca 2010
Bardzo smakowita taka pasta
oliwia_winna 01 lipca 2010
irma: no co ty (?); czosnek na śniadanie ???
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 25 dag sera bialego
  • 1/2 szkl. wody z ogórków kiszonych
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • koper - nać
  • 5 rzodkiewiek
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 2 jaja na twardo
Składniki