Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba jest bardzo ważnym elementem naszego procesu żywieniowego. Ryby w różnych postaciach trzeba jeść z racji zdrowia. Ja lubię jeść ryby w różnych postaciach. Nawet szprotki wędzone w oleju powiązane z innymi składnikami tworzą bardzo smaczne danie, które dzisiaj proponuję.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
Szproty wyjmujemy z opakowania, możemy najpierw odlać zalewę i wyłożyć same ryby do miski. Jak złączymy wszystkie składniki to dolewamy zalewę wg waszego smaku.
Do rozdrobnionej szproty dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Ilość jest uzależniona od Waszego smaku.
Proste działanie, otwieramy puszkę kukurydzy i wsypujemy do miski ze składnikami.
Następnie pieczarki marynowane kroimy w małe kawałki i dodajemy do całości.
Kulę sera kroimy lub ścieramy na grubych oczkach ja wybrałem ten drugi sposób. Wrzucamy do całości.
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy, miażdżymy widelcem i wrzucamy do całości.
Mieszamy wszystko razem i na koniec dodajemy majonez, ale bardzo uważnie, by nie było go zbyt dużo. Nie może być, że smak majonezu zabija wszystkie inne smaki a całość płynie majonezem.
Na koniec kilka wiórków z marchewki, kawałek chleba z masłem i mamy pychotę. Smacznego