Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pasta jajeczna na chleb, zrobiona z jajek, farszu kiełbasy, pora, chrzanu, musztardy, majonezu, ketchupu i doprawiona pieprzem ziołowym i solą do smaku. Pastą możemy również faszerować pomidory lub jajka. Polecam.

Składniki

  • jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
  • por część biała 5 cm
  • kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, od momentu wrzenia wody 8-10 minut. Ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek.

  2. Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.

  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

  4. Smacznego!!!

Składniki
  • jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
  • por część biała 5 cm
  • kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
Składniki