pasta jajeczna

pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MonCheri
pyszne...

Składniki

  • jajka, 5
  • śmietana gęsta, 3 kopiate łyżki
  • ser topiony do smarowania , np. emmentaler (musi być miękki), trzy kopiate łyżeczki
  • musztarda, 2 łyżeczki
  • szczypiorek, dwie garście
  • cebulka (mała), pół
  • pieprz ziołowy, papryka ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatałowa, czosnek granulowany, szczypta
  • twarożek, trzy łyżki (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7-8min). Robimy sos: do miseczki dajemy ser topiony, śmietanę, cebulkę (bardzo drobno posiekaną), szczypiorek posiekany, musztardę, przyprawy, wszystko mieszamy. Ostudzione jajka trzemy na tarce dość drobno, dodajemy do sosu, mieszamy. Smacznego:)

Komentarze do przepisu (1)

dominikaorland 28 września 2010
musi byc dobre:)
Składniki
  • jajka, 5
  • śmietana gęsta, 3 kopiate łyżki
  • ser topiony do smarowania , np. emmentaler (musi być miękki), trzy kopiate łyżeczki
  • musztarda, 2 łyżeczki
  • szczypiorek, dwie garście
  • cebulka (mała), pół
  • pieprz ziołowy, papryka ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatałowa, czosnek granulowany, szczypta
  • twarożek, trzy łyżki (opcjonalnie)
Składniki