Parówkowe kwiaty po francusku

Parówkowe kwiaty po francusku
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Tanie Szybkie Smaczne

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 płat
  • parówka, 1 szt
  • jajko, 1 szt

Przygotowanie

  1. Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).

  2. Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

Annuar 10 września 2012
Proste i śliczne :)
Konto usunięte 10 września 2012
Przepysznie wygląda - wykorzystam ten pomysł, ale z inną kiełbasą.
palooka 12 listopada 2012
Po prostu super. Bardzo fany przepis.
Składniki
  • ciasto francuskie, 1 płat
  • parówka, 1 szt
  • jajko, 1 szt
Składniki