Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zawijane w chlebie to ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację dla wszystkich – dzieci i dorosłych. Z pewnością przypadnie do gustu nawet wyjątkowym niejadkom. Natychmiast znikną z każdego talerza. Parówki owinięte w dużą ilość wyrazistego sera, skąpane w pikantnym ketchupie są też niezwykle szybkie w przygotowaniu. Już w ciągu 10 minut przygotujesz pożywny i pyszny posiłek, który doda energii na cały dzień. Wystarczy kilka składników, które z pewnością masz w lodówce!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kromki chleba tostowego rozłóż na blacie. Na każdej z nich połóż po plasterku sera, w razie potrzeby docinając je, by nie wystawały poza pieczywo.
Na każdej kromce chleba połóż parówkę na skos – powinna łączyć przeciwległe rogi.
Parówki posyp równomiernie tartym serem i polej odrobiną ketchupu. Posyp wszystko oregano i czarnym pieprzem.
Rozgrzej opiekacz do kanapek. Złącz ze sobą dwa wolne rogi każdego tosta, tak by między dwoma warstwami pieczywa znajdował się fragment plasterka sera.
Kładź tosty na opiekaczu i przytrzymując ich wierzch za pomocą szpatułki, opuść górną klapę urządzenia.
Piecz każdy tost przez ok. 2-3 minuty, do ładnego zrumienienia brzegów i roztopienia sera.
Parówki zawijane w chlebie podawaj od razu po przyrządzeniu, na ciepło.