Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Parówki zapiekane w cieście francuskim to pomysł na szybką przekąskę na duży głód. Można najeść się do syta i to z prawdziwym smakiem.

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 10 dkg żółtego sera
  • ketchup

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Każdy prostokąt nacięłam po dłuższych bokach na 4-5 pasków. Na każdy prostokąt wyciskałam pasek ketchupu.
    Ser żółty starłam na tarce o grubych oczkach i oprószyłam nim każdy kawałek ciasta. Nakładałam parówkę i zawijałam ciasto na przemian zakładając każdy pasek z ciasta. Parówkę wcześniej nacięłam odrobinę nożem na końcach.

  2. Oprószyłam tak przygotowaną przekąskę żółtym serem i piekłam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 15-20 minut – do złotego koloru ciasta.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 23 lutego
Pyszne śniadanie:)
fafiatko 24 lutego
Pysznosci!
Składniki
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 10 dkg żółtego sera
  • ketchup
Składniki