Parówki z serem w cieście francuskim

Parówki z serem w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno

Składniki

Przygotowanie

  1. Parówki dzielimy na pół.

  2. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.

  3. Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.

  4. Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.

  5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

  6. Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.

  7. Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.

  8. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 29 stycznia 2019
Nie ma to jak francuz i pomysł na niego w danej chwili :) Takie przekąski często robimy z parówek, czy też... Czytaj całość »
Nie ma to jak francuz i pomysł na niego w danej chwili :) Takie przekąski często robimy z parówek, czy też frankfurterek i zawsze świetnie smakują. Szybkie i pyszne jedzonko :)
pelen_brzuszek 29 stycznia 2019
proste, ale jakie smaczne :)
ErJot 30 stycznia 2019
Smaczne i efektowne:)
Składniki
Składniki