Parówki w pikantnym cieście.

Parówki w pikantnym cieście.
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EwwRaa
Niedrogie,niepracochłonne,nietrudne - ale pyszne :)

Składniki

Przygotowanie

  1. mąkę + cukier + przyprawy + olej + przecier + czosnek + 3 łyżki oleju + jaja wymieszać z małą ilością wody tak,aby powstało ciasto gęste tak,jak tężejący budyń;

  2. we frytownicy (lub głębokiej patelni) rozgrzać tyle oleju,żeby można zanurzyć całe parówki;

  3. parówki wkładać do ciasta i do rozgrzanego oleju (uwaga! - biorąc parówki z miski z ciastem nie czekamy,aż całe ciasto ocieknie z parówek,tylko jak najszybciej wkładamy do oleju);

  4. usmażone na złoto parówki (olej nie może być zbyt gorący) wykładamy na chwilę na papier,by osączyć nadmiar tłuszczu i podajemy gorące z sosem czosnkowym,ketchupem,musztardą lub dowolną surówką :)

  5. SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (3)

Magda-198 04 grudnia 2010
Jaka dekoracja! Brawo!!!
kibi87 04 grudnia 2010
fajny miszmasz z musztardy i ketchupu:)
danuta1952 05 grudnia 2010
bardzo smakowicie to wygląda. fajny pomysł
Składniki
Składniki