Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 425
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5361
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 425
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5361
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem, wodą i niewielką ilością mąki, pozostawić do wyrośnięcia na 10 min. Następnie do rozczynu dodać sól, tymianek zioła prowansalskie, oregano, mąkę w razie potrzeby delikatnie wody. Na koniec wlać olej i dokończyć wyrabiania ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce i poczekać, aż podwoi swoją objętość.
Na stolicy rozwałkować ciasto i wyciąć prostokąty o wysokości parówki i szerokości 5 cm. Polać ciasto sosem, posypać cebulką położyć parówki i zawinąć w rulon. Gotowe zwinięte parówki posypać ziołami i piec 15/20min w temperaturze 200 stopni. Smacznego.