Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym

Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • CIASTO FRANCUSKIE
  • PARÓWKI
  • ULUBIONY SER (PLASTRY)
  • 200 G PIECZAREK
  • ŚMIETANA 30 % 100 ML
  • PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
  • SÓL I PIEPRZ
  • ŁYŻKA MASŁA
  • MAŁA CEBULA
  • JAJKO

Przygotowanie

  1. CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ,PODSMAŻAMY NA MAŚLE DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I DUSIMY NA WOLNYM OGNIU. DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I ROZMARYNEM. PARÓWKI OWIJAMY W SER I CIASTO FRANCUSKIE. Z WIERZCHU SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIECZEMY W PIEKARNIKU 220 c PRZEZ 10 MIN. PODAJEMY CIEPŁE.

Komentarze do przepisu (2)

Kasia_B5 19 lipca 2013
Wczoraj robiłam - pyszne!
taura 19 lipca 2013
Lubię takie jedzonko :)
Składniki
  • CIASTO FRANCUSKIE
  • PARÓWKI
  • ULUBIONY SER (PLASTRY)
  • 200 G PIECZAREK
  • ŚMIETANA 30 % 100 ML
  • PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
  • SÓL I PIEPRZ
  • ŁYŻKA MASŁA
  • MAŁA CEBULA
  • JAJKO
Składniki