Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło

Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia).


    Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu.


    Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 01 grudnia 2018
Super przekąska :-)
ElMar 02 grudnia 2018
Prosta i smaczna przekąska:)
Składniki