Parówki w cieście francuskim

Przepis dnia 2012-01-12
Parówki w cieście francuskim
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
szybkie danie w sam raz dla niezapowiedzianych gości lub na impreze:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Powycinać z ciasta kwadraty o szerokości parówki. Parówke jak jest długa najlepiej przeciać na połowę.

  2. Każdy kwadrat ciasta posmarować ketchupem, położyc plaster żółtego sera i parówkę. Zawinać.

  3. Gotowe ciastka posmarować rozmąconym jajkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut aż ciasto ładnie się zarumieni.

  4. SMACZNEGO:)

Komentarze do przepisu (5)

anetaa26 10 stycznia 2012
uwielbiam, superszybka i smaczna przekaska :)
Annuar 11 stycznia 2012
Lubię takie szybkie i smaczne przekąski
annawk 12 stycznia 2012
robię podobnie frankfurterki, rzeczywiście danie jest szybkie, smaczne i efektowne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki