Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: emka74
Prosta i szybka przekąska. Można podawać na ciepło i zimno. Smacznego:)

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie gotowego ciasta (275 g)
  • parówki z szynki - 5 szt.
  • ser żółty (dowolny, ulubiony) - ok. 150 g
  • jajko - 1 szt.
  • czarnuszka - do posypania

Przygotowanie

  1. Ciasto dzielimy na 15 równych prostokątów (5 x 3)

  2. Ścieramy ser na tarce o dużych oczkach. Równomiernie rozkładamy na środku każdego prostokąta.

  3. Parówki dzielimy na 3 części. Rozkładamy na startym serze.

  4. Zwijamy roladki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.

  5. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 01 stycznia 2018
Prost i smaczne, tylko parówki dobre trzeba kupić ;)
Z barszczem smakują super :D
Składniki
  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie gotowego ciasta (275 g)
  • parówki z szynki - 5 szt.
  • ser żółty (dowolny, ulubiony) - ok. 150 g
  • jajko - 1 szt.
  • czarnuszka - do posypania
Składniki