Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się na imprezach, ale także jako danie na obiad.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Do mąki dodać drożdże rozmieszane z mlekiem i cukrem, śmietanę, żółtko, olej i sól. Wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość jak na pierogi :) wysmarować spienionym białkiem, pociąć na 2cm paski. Parówki przekroić na pół i owijać dokładnie ciastem. wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni 15 minut. Smacznego :)