parówki w cieście

Przepis dnia 2009-05-30
parówki w cieście
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dinozzo
Świetne na przyjęcia

Przygotowanie

  1. mąkę, jajka, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia łączymy ze sobą aby powstała jednolita masa, o konsystencji bardzo gęstej śmietany, parówki kroimy wzdłuż na pół, a następnie wszerz na pół, obtaczając w uprzednio przygotowanej masie. Wrzucamy do wrzącego oleju i czekamy, aż się zarumienią i po kilku chwilach wyciągamy.

Komentarze do przepisu (7)

paczka22 27 maja 2009
Musi być dobre ja też czasem robie parówki w ciescie ale inaczej;)
Tosca 28 maja 2009
Musi byc kaloryczne! ;) A próbowałeś to upiec? Pewnie juz nie to...
agus32 30 maja 2009
wyglądają bardzo apetycznie czy można użyć cieniutkich parówek i nie przekrawać na pół
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki