Paróweczki w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Murena
Coś dla wielbicieli parówek ;).Pyszna chrupiąca przekąska dla każdego.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 8 długich parówek najlepiej drobiowych
  • ser żółty tarty ok.120g
  • sezam i siemię lniane do posypania
  • 1 białko

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i każdy prostokąt ciasta i pokroić na osiem prostokątów.Długie parówki przekroić na pół i połówki poukładać na dolnym brzegu kwadratu.Z boku paróweczek położyć starty ser i zawinąć w rulonik. Wierzch zwiniętej paróweczki posmarować białkiem i posypać siemieniem i sezamem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy ok.20 min,aż ciasto się zarumieni.Piekarnik - funkcja góra-dół.

Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 8 długich parówek najlepiej drobiowych
  • ser żółty tarty ok.120g
  • sezam i siemię lniane do posypania
  • 1 białko
Składniki