Papryki jalapeno z serem Cheddar

Papryki jalapeno z serem Cheddar
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tunaCooking
Dziś przepis, który ani nie jest dietetyczny, ani nie jest zdrowy, za to jest pyszny i uzależniający. Poprawia humor lepiej niż niejedna czekolada i zawsze ma się ochotę na więcej.

Składniki

  • 7 papryk jalapeno – marynowanych (ok. 120g)
  • 40g sera cheddar
  • 30g białego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • kwaśna śmietana

Przygotowanie

  1. Papryki wyjąć z marynaty i naciąć każdą wzdłuż.
    Wylać marynatę ze środka każdej papryki.
    Utrzeć cheddar na tarce i wymieszać z rozdrobnionym białym serem.
    Każdą paprykę nadziać masą serową.
    Paprykę obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
    Powtórzyć obtaczanie w jajku i bułce.
    Usmażyć na złoty kolor.
    Odsączyć na papierowym ręczniku.
    Podawać z kwaśną śmietaną i zimnym piwem.

Komentarze do przepisu (3)

mufinka 13 grudnia 2013
Oddam KAŻDĄ czekoladę za TAKĄ papryczkę! Muszą być fantastyczne w smaku.
tunaCooking 14 grudnia 2013
są są. uzależniają totalnie:)
Konto usunięte 18 stycznia 2014
Brzmi cudownie.
Składniki
  • 7 papryk jalapeno – marynowanych (ok. 120g)
  • 40g sera cheddar
  • 30g białego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • kwaśna śmietana
Składniki