Paprykarz warzywny

Paprykarz warzywny
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kokytos
warzywna pasta na kanapki

Składniki

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Paprykę czerwoną i żółtą przekroić na pół, wyczyścić z nasion i natłuścić skórkę olejem. Paprykę ułożyć skórą do góry na blasze wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Piec aż skórka zrobi się brązowa. Przestudzić paprykę i obrać ze skóry.
    Kaszę jaglaną i gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić na piórka. Łyżeczkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć cebulę do miękkości. Doda startą marchewkę i pietruszkę. Obsmażać kilka minut razem.
    Paprykę, podsmażone warzywa i kaszę jaglaną zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i dodać kaszę gryczaną, która nada strukturę. Doprawić wszystko do smaku przyprawami, solą, pieprzem czarnym i cayenne i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (1)

Dolcevita-in-my-kitchen 10 grudnia 2017
Jaki pyszny pasztecik. Dziekuje za przepis :-)
Składniki
Składniki