***Papryka w zalewie ***

Przepis dnia 2011-09-11
***Papryka w zalewie ***
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tolerancja
Jest bardzo dobra , ma łagodny smak ...)

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 4 szkl wody
  • 1/3 szkl octu
  • 1 łyzka soli
  • 4 łyzki cukru kryształu
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • olej

Przygotowanie

  1. Papryke umyc , oczyścic środek , pokroic w paski i ułożyc w słoikach.

  2. Zalewa: Wodę , ocet, cukier , sól , pieprz i ziele angielskie zagotowac.Ciepłą zalac paprykę , dodac do każdego słoika po łyżce oleju(duży słoik - duza łyżka oleju /mały słoik - mała łyżeczka oleju), zakręcic i pasteryzowac . W tym przepisie który posiadam od dawna pisze żeby pasteryzowac przez 20 min , ale ja zawsze dłuzej to robię ponieważ papryka wtedy jest bardziej miękka i smaczniejsza

Komentarze do przepisu (5)

panka 11 września 2011
Przepis mam identyczny i faktycznie jest pierwsza klasa :) Ja jednak wolę gotowaną krócej, góra 15 minut, nie... Czytaj całość »
Przepis mam identyczny i faktycznie jest pierwsza klasa :) Ja jednak wolę gotowaną krócej, góra 15 minut, nie cierpię takiej miękkiej, rozlazłej:) Ale to już sprawa indywidualnych upodobań :)
tolerancja 11 września 2011
Panka u mnie wszyscy lubią właśnie taką miękką ja również . Ale można tak jak jest w przepisie... Czytaj całość »
Panka u mnie wszyscy lubią właśnie taką miękką ja również . Ale można tak jak jest w przepisie pasteryzowac przez 20 min i też będzie . Najlepiej wypróbowac na obydwa sposoby i wtedy ocenic...Pozdrawiam
panka 11 września 2011
Tolerancjo, to broń Boże nie była krytyka :) Pozdrawiam :)
A ty jakub nie masz nic widzę do powiedzenia poza... Czytaj całość »
Tolerancjo, to broń Boże nie była krytyka :) Pozdrawiam :)
A ty jakub nie masz nic widzę do powiedzenia poza komentowaniem komentarzy! Puste jak zwykle !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg papryki
  • 4 szkl wody
  • 1/3 szkl octu
  • 1 łyzka soli
  • 4 łyzki cukru kryształu
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • olej
Składniki