Papryka w ketchupie

Papryka w ketchupie
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: alicja
Świetna przekąska,lub jako sałatka do mięsa

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki na zalewę wymieszać w dużym garnku i mieszając co chwilę(na małym ogniu)zagotować.

  2. Do zalewy dodać pokrojoną w półkrążki cebulę i pokrojoną w większe kawałki paprykę.

  3. Gotować 20 minut,na nie dużym ogniu,raz po raz mieszając.

  4. Nakładać do słoików,dopełnić zalewą i pasteryzować od chwili zagotowania ok.7 minut.

Komentarze do przepisu (6)

asiek405 04 września 2009
Alicjo, czytasz w moich myślach! Robiłam dziś ogórki w musztardzie i pomyślałam może by tak kiedyś coś... Czytaj całość »
Alicjo, czytasz w moich myślach! Robiłam dziś ogórki w musztardzie i pomyślałam może by tak kiedyś coś zrobić z ketchupem... no i jest przepis, który dosyć fajnie wygląda. A papryka jak widzę to jest czerwona? Pozdrawiam.
alicja 05 września 2009
Papryka może być pomieszana,czerwona,żółta i pomarańczowa,byle nie zielona,pozdrawiam i życzę smacznego,to... Czytaj całość »
Papryka może być pomieszana,czerwona,żółta i pomarańczowa,byle nie zielona,pozdrawiam i życzę smacznego,to naprawdę jest pyszne
ANIA25 17 września 2009
Super przepis!! Ja używam jako sos podstawowy do spagetti. (oczywiście na ciepło) Pycha
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki