Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie wsypać do miski i wymieszać z pokrojonymi pomidorami suszonymi. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju z pomidorów razem drobno startą dynią i czosnkiem. Dodać do kaszy, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i skropić olejem z pomidorów. Paprykę oczyścić, przekroić na pół, wydrążyć nasiona, posypać w środku delikatnie solą, napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać bulionem, obłożyć masłem i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez pół godziny i jeszcze ciepłe posypać startym serem. Przybrać bazylią i wiórkami z dyni.