Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska dla wegetarian i nie tylko.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35889
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 145
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 296
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35889
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 145
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 296
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, ściąć czapki i oczyścić z nasion. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić i przełożyć na głęboka patelnię. Skropić olejem z pomidorów i mieszając dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać pokrojone suszone pomidory, posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem. Letnią kaszę wymieszać z startą mozzarellą, starannie wymieszać i napełnić przygotowaną paprykę. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, włożyć faszerowaną paprykę, nakryć ściętymi czapkami, lekko obsmażyć, zalać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 25 minut.