Papryczki nadziewane

Papryczki nadziewane
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: pati_p
Smaczne

Składniki

  • ok. 30 papryczek czereśniowych
  • Farsz: ser feta
  • ser śmietankowy puszysty
  • przyprawy: bazylia, papryka, czosnek lub inne wg uznania
  • Olej roślinny
  • Zaprawa: 2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1łyżka soli
  • kilka listków laurowych, ziele angielskiego i pieprzu w ziarnach

Przygotowanie

  1. Myjemy papryczki i je wydrążamy najlepiej trzonem łyżeczki.

  2. Gotujemy marynatę. Dodajemy papryczki gotujemy ok. 7 min.

  3. Farsz. Ser feta łączymy z serkiem śmietankowym dodajemy pół łyżeczki oleju i przyprawiamy wg uznania.

  4. Nadziewamy papryczki serkiem.

  5. Papryczki wsadzamy do słoiczków. Zalewamy letnim olejem zakręcamy i ostawiamy do chłodnego miejsca na kilka dni.

Składniki
  • ok. 30 papryczek czereśniowych
  • Farsz: ser feta
  • ser śmietankowy puszysty
  • przyprawy: bazylia, papryka, czosnek lub inne wg uznania
  • Olej roślinny
  • Zaprawa: 2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1łyżka soli
  • kilka listków laurowych, ziele angielskiego i pieprzu w ziarnach
Składniki