Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczaki, tak nazwałam koperty z ciasta francuskiego wypełnione farszem z podsmażonej na maśle kolorowej papryki.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 712
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 712
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Składniki
Papryki oczyścić i wypłukać. Czosnek i cebulę obrać , zioła ( ja dodałam kilka listków szałwii i bazylii) opłukać .
Papryki, cebulę, czosnek i zioła pokroić.
Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać warzywa, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Podsmażyć do zeszklenia . Ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Na każdy położyć nadzienie i złożyć w kopertę. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać słonecznikiem.
Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 20 minut.
Podobnie można zrobić zawijaski z farszem ze szpinaku i sera.
Upieczone "spinaczi" bo tak je nazwałam wyglądają... tak
Smacznego!!!