Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w panierce jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. W jednej miseczce wymieszać jajka z solą i pieprzem, do drugiej wsypać bułkę tartą. Przestudzone różyczki kalafiora obtoczyć w jajku i następnie w bułce. Smażyć na dość głębokim oleju do zarumienienia.