Panierowany filet z piersi kurczaka

Panierowany filet z piersi kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magda83
Szybko sie robi i proste

Składniki

  • podwójne filety z kurczaka
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • sól pieprz
  • szczypta papryczki chili z proszku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Filet ugotować. Potem przekroić w paski albo w dużą kostkę to co lubisz. Do jajka dodać przyprawy i rozkłócić.
    Filety obtoczyć w jajku potem w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i następnie w bułce tartej. Rozgrzej olej w głębokim rondlu albo we frytkownicy i smażyć filety na złoty kolor. Podawać z frytkami jak kto ma ochotę.

Składniki
  • podwójne filety z kurczaka
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • sól pieprz
  • szczypta papryczki chili z proszku
  • olej do smażenia
Składniki