Panierowane pieczarki z mielonym mięsem

Panierowane pieczarki z mielonym mięsem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Smaczna "przegryzka" podana najczęściej z czerwonym barszczykiem.

Składniki

  • 1 kg średnich pieczarek
  • 30 dag mielonej łopatki
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka do smaku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Łopatkę ugotować i zmielić.Doprawić.
    Pieczarki umyć, usunąć nóżki. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Oprószyć solą i pieprzem. Każdą nadziewać mielonym mięsem.
    Panierować w jajkach i bułce. Smażyć na małym ogniu z obu stron

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 07 lutego 2020
Przepyszna przegryzka:)
Składniki
  • 1 kg średnich pieczarek
  • 30 dag mielonej łopatki
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka do smaku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • olej do smażenia
Składniki