Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-06-2021
Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 198
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 198
Składniki
Do maślanki dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek (można dodać ulubione zioła lub przyprawy), wymieszać.
Piersi z kurczaka pokroić w paski, przełożyć do maślankowej marynaty i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Krakersy włożyć do zamykanej plastykowej torby i pokruszyć, używając wałka.
Zamarynowane kawałki mięsa panierować w krakersach, ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20-25 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.
Podawać z ulubionym sosem lub w bułce jak burgera.