Panierowane kwiaty z cukinii

Panierowane kwiaty z cukinii
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.

Składniki

  • kilka kwiatów cukinii
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

  2. Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii.

  3. Obtaczamy je w bułce tartej.

  4. Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.

  5. Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor.

  6. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.

  7. Smacznego !!!

  8. ;-D

Komentarze do przepisu (15)

babcitereskiciasta 26 czerwca 2018
Samo zdrowie.:)
konhambos 26 czerwca 2018
sa bardzo smaczne, równiez w ciescie.
ewka16 26 czerwca 2018
fajne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka kwiatów cukinii
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej kokosowy do smażenia
Składniki