Panga w papilotach

Panga w papilotach
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smacznego
Wartość kaloryczna 1 porcji: 312 kcal.

Składniki

  • 60 dag fietów z pangi
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny (natka i koperek)
  • łyżka pokrojonych w drobną kosteczkę porów
  • sól, czerwony pieprz
  • 4-6 łyżek białego wina
  • cząstki cytryny do dekoracji

Przygotowanie

  1. Filety z pangi rozmroź w temperaturze pokojowej, posól, oprósz czerwonym pieprzem. Masło utrzyj z zielniną (natka, koperek) i porem. Posmaruj filety z jednej strony i zwiń ciasne roladki. Możesz spiąć wykałaczką, aby się nie rozpadły. 2. Każdą z przygotowanych roladek ułóż na osobnych kawałkach folii aluminiowej. Na wierzch roladki wlej po łyżce białego wina. Szczelnie obwiń folią i ułóż na ruszcie grilla lub na blasze piekarnika. Piecz około 15 minut. 3. Gotowe roladki przełóż na talerze, udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze do przepisu (3)

Lucyna60 22 kwietnia 2008
Czy moze być inna rybka?Bo tyle o tej pandze wszędzie piszą że az strach ja spożywać.
kandyo 28 lipca 2008
Ja jadam tylko i wyłącznie pangę lub tilapię i nic się nie dzieje. Polecam gorąco dania z tymi rodzajami ryb.
ewisienka22 13 września 2011
kandyo, wypowiadasz się jak ludzie, którzy codziennie palą i szczycą się, że nic im nie jest. Tylko ile... Czytaj całość »
kandyo, wypowiadasz się jak ludzie, którzy codziennie palą i szczycą się, że nic im nie jest. Tylko ile musiało upłynąć zanim papierosy okrzyknięto szkodliwymi? A mimo to niektórzy nic sobie z tego nie robią. Przemysł się na tym kręci więc tak samo, jak papierosów nie wycofano ze sprzedaży, tak samo nie wycofa się Pangi, a ignoranci dalej będą ją chwalić i polecać. No tak, tak, antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!
Składniki
  • 60 dag fietów z pangi
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny (natka i koperek)
  • łyżka pokrojonych w drobną kosteczkę porów
  • sól, czerwony pieprz
  • 4-6 łyżek białego wina
  • cząstki cytryny do dekoracji
Składniki