Paluszki z sezamem

Paluszki z sezamem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Niezastąpione, szybkie w przygotowaniu , do przekąszenia podczas oglądania filmu lub meczu.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Sezam ziarna - 2 łyżki
  • Jajko kurze - 1 szt.

Przygotowanie

  1. Ciasto podzielić na paski długości i szerokości jak kto lubi. Na talerz wsypywać sezam , wkładać paski i wklepywać sezam.

  2. Skręcić w spiralkę . Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać paluszki. Jajko roztrzepać i posmarować.

  3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.

Składniki
  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Sezam ziarna - 2 łyżki
  • Jajko kurze - 1 szt.
Składniki