Paluszki z mozarelli

Paluszki z mozarelli
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smaker
Przekąska, którą przygotujesz w zaledwie kilka chwil. Idealna na spotkania ze znajomymi. Poznaj nasz przepis!

Składniki

  • mozarella (twarda) 300 g
  • bułka tarta 100 g
  • jajko (L) 1 szt.
  • mąka 4 łyżki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mozzarellę pokroić w słupki, otaczać w mące, następnie panierować w jajku i bułce tartej.

  2. Umieścić w zamrażalce na 30 minut.

  3. Rozgrzać olej, smażyć paluszki na złoto w głębokim tłuszczu.

  4. Podawać na ciepło.

Składniki
  • mozarella (twarda) 300 g
  • bułka tarta 100 g
  • jajko (L) 1 szt.
  • mąka 4 łyżki
  • olej do smażenia
Składniki