Paluszki z czarnuszką

Paluszki z czarnuszką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gosia2000
Bardzo ekonomiczne

Składniki

  • 500 gram mąki 450
  • 1oo gr, smalcu
  • 150 ml wody letniej
  • 15 gram margaryny
  • Sól szczypta
  • farsz masło czosnek, czarnuszka, sól szczypta
  • ser żółty starty

Przygotowanie

  1. Mąkę, smalec, margarynę , sól, zagnieść z wodą , ciasto wychodzi bardzo plastyczne.


    odstawić do lodówki na 2 godziny

  2. Przygotować farsz


    masło ( może być margaryna a nawet ser) wymieszać z czosnkiem i czarnuszką i solą.




  3. Cisto rozwałkować n na kwadraty , nałożyć farsz na środku, zwinąć na rodzaj palucha,



    Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, do ładnego zarumienienia


    Posypać startym żółtym serem



    Pokroić podawać na ciepło lub zimno



    Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

Dolcevita-in-my-kitchen 29 marca 2019
Pyszne paluchy, ostatnio cos tak chodzi za mna czarnuszka :-)
slodkisentyment 29 marca 2019
Fajny pomysł :)
pelen_brzuszek 30 marca 2019
jakie fajne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 gram mąki 450
  • 1oo gr, smalcu
  • 150 ml wody letniej
  • 15 gram margaryny
  • Sól szczypta
  • farsz masło czosnek, czarnuszka, sól szczypta
  • ser żółty starty
Składniki