Paluszki serowe z curry

Paluszki serowe z curry
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przepis na pyszne paluszki serowe.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g sera cheddar
  • 150 g masła
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 szczypty soli
  • tymianek, pieprz kolorowy

Przygotowanie

  1. Cheddar zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Do miski wrzuć pokrojone masło. Wlać mleko i roztrzepane jajko, wymieszać. Dodać suche składniki i ser. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie. Rolować w wałeczki trochę grubsze niż ołówek. Pociąć na 10 – 15 cm kawałki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza (z termoobiegiem ) przez 5 – 8 minut.

Komentarze do przepisu (6)

slodkisentyment 26 kwietnia 2019
Super. Schowałam sobie do książki i zrobię przy najbliższej okazji :)
fafiatko 26 kwietnia 2019
Pyszne i mocno serowe! nie tylko z nazwy.
Maudie 26 kwietnia 2019
coś dla mnie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g sera cheddar
  • 150 g masła
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 szczypty soli
  • tymianek, pieprz kolorowy
Składniki