Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie się sprawdzą, jako dodatek do mięska z grilla lub piwa bezalkoholowego wieczorem ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11228
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 263
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11228
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 263
Składniki
Ciasto robimy w taki sam sposób jak w przepisie na "bułki z serem". Nie dajemy tylko masła. Jako że ciasto szybko wyrasta, proponuję nastawić piekarnik na 250 st. C, grzałka góra-dół. Ser żółty zetrzeć na średnich oczkach, a mozzarellę pokroić w plastry. Po wyrośnięciu ciasta, dzielimy je na cztery części i każdą z nich rozwałkowujemy, starając się, nadać kształt kwadratu. U mnie wyszły prostokąty... Rozwałkowany blat smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem... kto, co lubi lub ma w lodówce. Na połowie układamy mozzarellę, posypujemy żółtym serem i ziołami. Przykrywamy częścią z samym sosem. Kroimy na plastry o szerokości 3-4 cm. Zwijamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. I nie przejmujemy się, że każdy będzie wyglądał inaczej. Liczy się smak. Pieczemy je ok. 5-10 min.