Paluszki krabowe z nadzieniem serowym

Paluszki krabowe z nadzieniem serowym
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gubgor
Jest to idealna przekąska na zimno. Żółty ser zawijany w paluszki krabowe, następnie smażone. Zaręczam, że zawsze będzie ich za mało bez względu na ilość jaką zrobicie.

Składniki

  • paluszki krabowe 28 szt.
  • żółty ser w kostce
  • 2 jajka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub mleka
  • sól, pieprz, bazylia
  • olej

Przygotowanie

  1. Panierka
    Wszystkie składniki oprócz sera i paluszków mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

    Ser kroimy na paski o grubości około 6x6 milimetrów, w taki sposób, żeby były krótsze od paluszków.

  2. Rozwijamy paluszki i zawijamy w nie żółty ser

  3. Następnie maczamy w panierce i smażymy z każdej strony po około 1,5 minuty na stronę

Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 19 lutego 2020
Bardzo ciekawy pomysł
Gubgor 19 lutego 2020
Naprawdę znikają błyskawicznie :)
SprytnaChochla 19 lutego 2020
Nie dziwię się. Nieczęsto jadam smażone dania, ale jak już mam okazję to musi być coś z przytupem. Kradnę... Czytaj całość »
Nie dziwię się. Nieczęsto jadam smażone dania, ale jak już mam okazję to musi być coś z przytupem. Kradnę przepis i na pewno spróbuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • paluszki krabowe 28 szt.
  • żółty ser w kostce
  • 2 jajka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub mleka
  • sól, pieprz, bazylia
  • olej
Składniki