Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pycha paluszki serowe halloumi z pikantnym sosem jogurtowym. Halloumi w ten sposób przyrządzone świetnie nadaje się jako dodatek do obiadów, sałatek, lub jako przekąska.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
PALUSZKI: Ser wyciągamy z opakowania, lekko wycieramy go ręcznikiem kuchennym, żeby nie był mokry i kroimy w grube słupki. Do miski wsypujemy 50 g. mąki, dodajemy 1 łyżeczkę oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i mieszamy. Paluszki serowe maczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
SOS: Do miski przekładamy 200 g gęstego jogurtu greckiego, dodajemy 1/2 łyżeczki ostrej papryki czerwonej, 1/4 łyżeczki soli, sok z 1/2 cytryny i dodajemy jeszcze troszkę pieprzu. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Gotowy sos jogurtowy przekładamy do mniejszej miseczki, polewamy łyżką oliwy z oliwek i na górę układamy oliwki.