Paluszki grissini

Paluszki grissini
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: shira211
W sam raz do pochrupania:)

Składniki

  • 500g maki
  • paczuszka drożdży suszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • 280ml cieplej wody
  • 2 lyzki oleju
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie

  1. Suche składniki wymieszać i połączyć z ciepłą woda. Całość dobrze zagnieść i odstawić na godzinę w cieple miejsce. Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwalkowac. Pociąć na 1cm paski. Kazdy pasek zrolować w dłoniach na paluszki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Z pomocą pędzla posmarować paluszki woda i obsypać np makiem lub sezamem. Piec w temp 220° 8-15 min na złoto.

Komentarze do przepisu (11)

mufinka 20 marca 2011
Aż się chce sięgnąć i poczęstować... :)
biancorossa 20 marca 2011
idzie do ulubionych
palooka 20 marca 2011
super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500g maki
  • paczuszka drożdży suszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • 280ml cieplej wody
  • 2 lyzki oleju
  • 1 łyżka cukru
Składniki