Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.