Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego i prostego. Sprawdzają się do barszczu lub innych gorących imprezowych dań.A gościom zawsze bardziej smakuje jeśli dajemy coś od siebie:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cebule drobno pokroić i podsmarzyć na oliwie.Dodać drobniutko pokrojone pieczarki i dusić do maksymalnego zredukowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować i na połowę położyć przestygnięte pieczarki. Złożyć ciasto na pół i kroć 2cm paski, skręcić je w połowie i układać na blasze. Posmarować białkiem lub zimnym mlekiem i piec w piekarniku ok. 13 min. w temp. 180 stopni.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale gdy przygotujemy je sobie wcześniej to zawsze później można podgrzać chwileczkę w piekarniku.