Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sól,roztopione masło,mąke i sode.Dokladnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto.Ciasto wałkujemy na gr ok 1 cm i kroimy w paski ok 5-6 cm .Smarujemy białkiem i pieczemy na blaszce wysmarowanej masłem w tem ok 180 st C na złoto
Paluszki możemy robic różnej długości i o różnych kształtach.WYSTARCZY SZCZYPTA WYOBRAŻNI