Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego

Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cynamon
  • cukier

Przygotowanie

  1. Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.

  2. Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.

  3. Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.

  4. Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-Dd

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 11 stycznia 2019
Pieknie wygladaja a na pewno sa jeszcze lepsze!
konhambos 11 stycznia 2019
Wygladaja pieknie i sa na pewno pyszne.
Nevermore 11 stycznia 2019
Prosta i szybka słodka przekąska, pycha :) Co byśmy zrobili bez francuza ;p
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cynamon
  • cukier
Składniki