Paluchy z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: natsko1993
Gdy nie masz czasu na przygotowanie czegoś bardziej wyrafinowanego, musisz ratować się tym, co aktualnie jest w lodówce. Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem - świetna przekąska do wina, czy piwa.

Składniki

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego * kminek cały * 1 jajko

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w podłużne paski i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy kminkiem. Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż się zarumienią.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 05 kwietnia
świetna przekąska :)
Składniki
  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego * kminek cały * 1 jajko
Składniki